Politika privatnosti

Kako bi unapredio tehničke mogućnosti sajta u cilju bolje informisanosti naših korisnika, Centar za unapređenje životne sredine, urednik portala prozjumeri.rs i prozjumer.rs, prikuplja samo osnovne i neophodne podatke o korisnicima sajta i statističke podatke neophodne za analizu korišćenja i posećenosti sajta.

Sajt koristi različite tipove „kolačića“ (eng: cookies), od kojih su pojedini neophodni za pravilno funkcionisanje sajta i prikazivanje sadržaja, a ostali se koriste u svrhu analize načina korišćenja sajta. Većina kolačića prikuplja anonimne podatke.

Kolačići su jednostavne tekstualne datoteke koje veb sajtovi koriste kako bi upotreba sajta bila efikasnija za korisnike. Kolačići se čuvaju u veb pretraživaču dok korisnik pregleda određeni veb sajt.

U skladu sa Zakonom, Centar za unapređenje životne sredine može čuvati kolačiće na vašem uređaju ako su strogo neophodni za rad ovog sajta. Za sve ostale tipove kolačića nam je potrebna vaša saglasnost.

 

SVRHA OBRADE

Centar za unapređenje životne sredine koristi vaše podatke za sledeće svrhe:

 1. Korisnička podrška;
 2. Analiza posećenosti sajta;
 3. Funkcionisanje sajta;
 4. Informisanje korisnika;

 

KORISNICI PODATAKA

Pristup pojedinim vašim podacima imaju samo zaposleni u IT sektoru, osoba zadužena za komunikacije i za održavanje naloga na društvenim mrežama. Takođe, državnim organima se može omogućiti uvid u podatke na osnovu zakonskog zahteva.

Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci neophodni za obavljanje posla i oni su odgovorni za poštovanje načela zaštite privatnosti.

 

ZAŠTITA PODATAKA

Centar za unapređenje životne sredine koristi antivirus zaštitu, obavezuje se da će čuvati sve podatke svojih korisnika, a podatke neće čuvati duže nego što je to neophodno.

 

PRAVA GRAĐANA

U vezi sa obradom vaših podataka o ličnosti imate sledeća prava:

 1. Potvrda da li obrađujemo vaše podatke o ličnosti;
 2. Pristup vašim podacima o ličnosti;
 3. Ispravku vaših podataka o ličnosti u slučaju greške;
 4. Brisanje vaših podataka o ličnosti;
 5. Prekid obrade vaših podataka o ličnosti;
 6. Odbijanje da se vaši podaci o ličnosti obrađuju;
 7. Prenos podataka o ličnosti kod drugog pružaoca usluge;

U slučaju da se vrši automatizovana obrada podataka o ličnosti i donošenje odluka, pravo na ljudsku intervenciju, izražavanje stava o odluci ili osporavanje odluke.
Prava možete ostvariti kontaktiranjem Centra za unapređenje životne sredine na sledeće načine:

Adresa: Kneza Višeslava 70a, Beograd,
Email: office@cuzs.org.rs

 

NADLEŽNI ORGAN

Nadležni organ za zaštitu podataka o ličnosti je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Republike Srbije. Organu se možete obratiti na adresi Bulevar kralja Aleksandra 15, 11000 Beograd, Republika Srbija, mejlom na office@poverenik.rs ili telefonom na +381 11 3408 900.